>

Commandeurstraat 7

8881 AZ - West-Terschelling

 

Over Commandeurstraat 7

De levendigheid van de haven, de rust van het Wad, de nabijheid van strand, duin en bos, de gezelligheid van het dorp West-Terschelling;  deze woning biedt het allemaal dankzij een geweldige locatie! 

Thuiskomen zodra je de haven van West-Terschelling hebt bereikt: vanwege de perfecte ligging van deze woning ben je vanaf de boot in een paar stappen thuis. Vanuit je achtertuin loop je rechtstreeks naar het Groene Strand of je maakt een wandeling langs de kade. En zodra je de voordeur uitstapt geniet je van de karakteristieke sfeer en de voorzieningen van het dorp. 

De woning (kavelgrootte 117 m2 eigen grond) heeft een ruim dakterras en een diepe tuin, beiden op het zuid/zuidoosten met vrij uitzicht. 

De woning (bouwjaar 1888 en laatste verbouwing/uitbreiding in de jaren ‘90) beschikt over een open keuken aan de voorzijde en een diepe woonkamer gericht op het zuiden. Dankzij de uitbouw is de woonkamer verlengd en heeft het een schuifpui naar de achtertuin. Tevens bevinden zich op de begane een bijkeuken, de toegangsdeur naar de kelderkast en een toilet.  

De eerste verdieping biedt ruimte aan 3 slaapkamers, een badkamer en een dakterras van maar liefst 17 m2. 

De stijl van de woning is gedateerd, maar de verschillende ruimtes bieden volop potentie en de ligging van de woning is en blijft uniek!

Indeling: 

Begane grond: 
Entree met vaste trap naar de eerste verdieping en toegang tot de woonkamer. De kamer heeft een diepte van meer dan 12 meter en biedt aan de achterzijde middels een schuifpui toegang tot de tuin. 

De breedte van de woonkamer is ca 3.45 m. Vanaf de later geplaatste uitbouw (ca. 3 meter diep) wordt de woning iets smaller, waardoor de achterzijde van de woonkamer een breedte van 2.75 m. heeft. 

Aan de voorzijde bevindt zich de open keuken. Extra opbergruimte wordt geboden door de kelderruimte. Ook wordt er extra ruimte gecreëerd door de ruime nis (1.30 m diep & 3.35 breed) halverwege de woonkamer. Dit breekt het geheel en biedt mogelijkheden qua indeling van de woonkamer. Wij denken hierover graag met u mee! 

Aan de achterzijde van de woning bereikt men de bijkeuken (ca. 3 m. x 1.20 m.) en de toiletruimte. 

Eerste verdieping: 

Middels een vaste trap bereikt men de overloop, waar het grote raam zorgt voor extra lichtinval. Hier bevindt zich ook een opbergruimte waar de CV-ketel geplaatst. In het plafond is een luik dat toegang biedt tot de opbergzolder. 

- Aan de achterzijde bevindt zich een ruime slaapkamer (afmetingen ca. 2.78 m. x 4.85 m.) met toegang tot het dakterras.  
- Het dakterras van maar liefst. 17 m2 is een heerlijk plekje vanwege de ligging op het zuiden en het geweldige uitzicht. 
- De tweede slaapkamer (ca. 3.55 m. x 2.15 m) en derde slaapkamer (ca. 3.55  m. x 2.50 m) bevinden zich aan de voorzijde.  
- De badkamer (ca. 2.05 m. x 1.60 m.) beschikt over een ligbad, wastafel en toilet. 

Tuin

Aan de voorzijde is een kleine groene voortuin aan de straatkant aangelegd.  

De diepe achtertuin (>. 12m.) ligt op het zuiden en heeft een achteringang vanaf de havenzijde. Ook is hier een een houten opbergruimte (ca. 1.85 m. x 2.20 m.) geplaatst. 

Dankzij de beplanting en doordat de tuin iets hoger gelegen is dan de weg/trottoir kan de tuin enerzijds enige privacy bieden en anderzijds het geweldige uitzicht behouden. 

Bijzonderheden: 

De huisvestingsverordening gemeente Terschelling 2019 (laatst gewijzigd oktober 2021) is van toepassing op deze woonruimte. Dit heeft tot gevolg dat de woonruimte alleen voor bewoning in gebruik genomen mag worden als daarvoor een huisvestingsvergunning is verleend. Mensen met economische of maatschappelijke binding aan Terschelling komen met voorrang in aanmerking voor een huisvestingsvergunning. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van de gemeente Terschelling of wij kunnen u verder informeren hierover.

- Aanvaarding medio september 2022. 

- De aangegeven vraagprijs is indicatief. Na de bezichtigingsronde is er gelegenheid om een schriftelijke bieding uit te brengen. 

- De bezichtigingsronde zal op afspraak plaatsvinden in week 22 van 2022  (maandag 30 mei t/m vrijdag 3 juni). 

 

 

 

Details

 • Soort woning: Eengezinswoning
 • Type woning: Vrijstaand
 • Soort woning: Permanente bewoning
 • Inhoud: 340 m³
 • Perceel grootte: 117 m²
 • Perceel soort: Eigen grond
 • Woon oppervlakte: 97 m²
 • Oppvl. gebouwgebonden buitenruimte: 17 m²
 • Oppvl. overige inpandige ruimte: 3 m²
 • Aantal slaapkamer(s): 3
 • Bouwjaar: 1888
 • Energielabel: G
Verkocht

 

Locatie

Privacyverklaring | Copyright by Jan Doeksen Makelaars | Created by