>

Burgemeester Mentzstraat 8

8881 AL - West-Terschelling

 

Over Burgemeester Mentzstraat 8

Een mooi object waar je direct enthousiast van wordt!

Een recent gerenoveerd pand uit 1880 met een mooie voorgevel en knusse besloten tuin. 

Deze woning is gelegen in de Burgemeester Mentzstraat; een sfeervolle straat in Oud-West. Deze locatie biedt de levendigheid en voorzieningen van het dorp West-Terschelling. Maar ook de rust van het Wad en het op loopafstand gelegen strand, duin en bos. 

Dankzij de recente renovatie in 2019-2020 is de woning goed geïsoleerd (energielabel B) en van alle gemakken voorzien.
 
De verrassend ruime woning (119 m2 gebruiksoppervlakte) heeft een lichte woonkamer, moderne keuken en 3 slaapkamers. Daarnaast beschikt de woning over een intern gastenverblijf met eigen opgang en sanitair. 

Vanwege het feit dat het interne gastenverblijf beschikt over een eigen opgang en sanitair, kan deze ruimte ook goed gebruikt worden als bijvoorbeeld kantoor aan huis. 

 

Indeling

Begane grond: 
Achter de voordeur bevindt zich een lichte, ruime hal. In de hal bevinden zich een separaat toilet en de trapopgang naar de 1e verdieping. Vanuit de hal zijn zowel de tuin als de woonkamer te bereiken.  

De woonkamer (ca. 3,87 x 8,20 m) grenst aan de straatkant en dankzij de mooie grote vensters is dit een heel prettige ruimte om te verblijven. 

De luxe uitgevoerde keuken (ca. 4,40 x 4,30 m) bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Met een mooi kookeiland en inbouwapparatuur is deze keuken van alle gemakken voorzien. De keuken biedt middels een schuifpui toegang tot de tuin. In een mooi afgewerkte kastenwand is ook ruimte en aansluiting voor de wasmachine en droger. Daarnaast is vanuit de keuken het inpandige gastenverblijf te bereiken. 

Gastenverblijf:
Het interne gastenverblijf is zowel via een eigen opgang als vanuit de keuken te bereiken. In de hal bevinden zich een douche en toilet. 
Via een vaste trap bereikt men de 1e verdieping, waar dankzij een ruime dakkapel voldoende lichtinval en een gebruiksoppervlakte van 12m2 (gemeten vanaf 1,50 m hoogte). 
Op dit moment doet deze ruimte dienst als gastenverblijf, maar er zijn ook andere invullingen mogelijk. Wij denken hierover graag met u mee. 

Om een goed beeld te geven van de indeling is een plattegrond toegevoegd aan deze presentatie.

1e verdieping:

De lichte overloop van het woonhuis biedt toegang tot 3 slaapkamers, een separaat toilet en een luxe badkamer. 

De grootste slaapkamer (ca. 3 x 4 m.) aan de voorzijde beschikt over een ruime dakkapel waardoor het gebruiksoppervlakte en lichtinval optimaal is. 
Ook de andere 2 slaapkamers zijn prettige lichte ruimtes (ca. 2 x 4 m. & ca. 2.5 x 2.75 m*) met voldoende mogelijkheden. 

De badkamer beschikt over vloerverwarming, een dubbele wastafel en ruime inloopdouche. 

Op de overloop bevindt zich nog een luik welke toegang biedt tot de opbergzolder, waar ook de Cv-installatie zich bevindt. 

* Jan Doeksen Makelaars meet conform de branche-brede meetinstructies waarbij gebruiksoppervlakte wonen wordt gemeten vanaf 1.50m. hoogte

Tuin:

De besloten tuin biedt een heerlijk beschutte plek. 

Dankzij de schuifpui vanuit de keuken kan men in de zomermaanden gemakkelijk buiten tafelen. 

Bijzonderheden

Deze woning heeft een permanente woonbestemming en de huisvestingsverordening gemeente Terschelling 2019 (laatst gewijzigd 1 juli 2023) is van toepassing op deze woonruimte. Dit heeft tot gevolg dat de woonruimte alleen voor bewoning in gebruik genomen mag worden als daarvoor een huisvestingsvergunning is verleend. Mensen met economische of maatschappelijke binding aan Terschelling komen met voorrang in aanmerking voor een huisvestingsvergunning. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van de gemeente Terschelling of wij kunnen u verder informeren hierover.

- Aanvaarding in overleg. 

- Bezichtigingen op afspraak, neem contact met ons op. 

- De vraagprijs betreft een bieden vanaf prijs. Na bezichtiging is er gelegenheid om een bieding uit te brengen. 

- Jan Doeksen Makelaars is erkend lid van het keurmerk Eerlijk Bieden. 

 

Details

  • Soort woning: Eengezinswoning
  • Type woning: Vrijstaand
  • Soort woning: Permanente bewoning
  • Inhoud: 330 m³
  • Perceel grootte: 106 m²
  • Perceel soort: Eigen grond
  • Woon oppervlakte: 119 m²
  • Aantal slaapkamer(s): 4
  • Bouwjaar: 1880
  • Energielabel: B
Verkocht

 

Locatie

Privacyverklaring | Copyright by Jan Doeksen Makelaars | Created by