>

Torenstraat 33

8881 BG - West-Terschelling

 

Over Torenstraat 33

Een uniek object waar je direct enthousiast van wordt omdat de woning en de locatie zo bijzonder zijn! 

Een ruim en goed onderhouden monumentaal pand uit 1901 met een prachtig diepe tuin & een karakteristieke klokgevel. 
Deze woning is gelegen in de Torenstraat; de sfeervolle straat aan de voet van de Brandaris. Deze locatie biedt de levendigheid van de haven, de gezelligheid en voorzieningen van het dorp West-Terschelling. Maar ook de rust van het Wad en het op loopafstand gelegen strand, duin en bos. 

De verrassend ruime woning (128m2 gebruiksoppervlakte) heeft een woonkamer en een tuinkamer, een keuken en een bijkeuken, 3 slaapkamers en 2 badkamers. 
De woning heeft aan de achterzijde een diepe tuin op het zuidwesten met een terras en aangebouwde stenen berging. Het totale perceel is 333m2 en ook bereikbaar via een achteringang aan de Zeevaartschoolstraat waardoor je nog sneller op het Groene Strand of Seinpaalduin bent. 

Indeling

Begane grond

Achter de omlijste voordeur bevindt zich een tochtportaal met een nog originele tegelwand. Via dit portaal komt men in de hal waar direct het mooie balkenplafond opvalt. Ditzelfde geldt voor de woonkamer die vanuit de hal te bereiken is. In de hal bevinden zich ook de trapopgang en toilet. 
De woonkamer (ca. 25 m2) grenst aan de straatkant en dankzij de mooie vensters en de kachel is dit een heel sfeervolle ruimte om te verblijven. 
Via een glas in lood deur bereikt men de tuinkamer en de keuken. 
De tuinkamer (ca. 23 m2) heeft openslaande deuren naar het terras en ook een houtkachel. De halfopen woonkeuken (ca. 11 m2) is eenvoudig ingericht, maar biedt voldoende mogelijkheden en biedt tevens toegang tot de ruime bijkeuken (ca. 9 m2). 
Vanuit de tuinkamer is de slaapkamer beneden (ca. 11 m2) te bereiken welke beschikt over een badkamer met wastafel en douche. Vanwege het feit dat deze slaapkamer zich op de begane grond bevindt, kan deze ruimte ook goed gebruikt worden als kantoor aan huis o.i.d.

Om een goed beeld te geven van de indeling zijn de originele tekeningen van de architect toegevoegd aan deze presentatie. 

1e verdieping

De lichte overloop biedt toegang tot 2 ruime slaapkamers en een badkamer. Tevens bevinden zich op de overloop 2 inbouwkasten. 

Beide slaapkamers zijn ruim (ca. 15 m2 ) en beschikken over voldoende daglicht middels extra dakramen. De slaapkamer aan de achterzijde biedt toegang tot het balkon met zicht op de achtertuin en op de Brandaris. 

De badkamer beschikt over een wastafel en een douche. 

tuin

De woning beschikt over een gunstig (zuidwesten) gelegen diepe en groene tuin. De tuin is te bereiken vanuit de woning via de bijkeuken en de tuinkamer. Ook is de tuin via de achteringang vanuit de Zeevaartschool te bereiken. 
Aangrenzend aan de woning is een terras aangelegd, vanwaar ook de aangebouwde stenen berging te bereiken is. 

Bijzonderheden

- Aanvaarding in overleg.  

- De aangegeven vraagprijs is indicatief. Na de bezichtigingsronde is er gelegenheid om een schriftelijke bieding uit te brengen. 

- De bezichtigingsronde zal op afspraak plaatsvinden in week 45 van 2022  (maandag 7 t/m zaterdag 12 november). 

- Deze woning heeft een permanente woonbestemming. Dit betekent dat deze woning door toekomstige bewoners als hoofdverblijf gebruikt moet worden en dat de bewoners zijn ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Terschelling. 

- De woning betreft een rijksmonument (monumentnummer 35069) en valt onder de Erfgoedwet. Kijk voor meer informatie hierover op https://www.cultureelerfgoed.nl/domeinen/monumenten

 

 

 

Details

 • Soort woning: Eengezinswoning
 • Type woning: Vrijstaand
 • Soort woning: Permanente bewoning
 • Inhoud: 490 m³
 • Perceel grootte: 333 m²
 • Perceel soort: Eigen grond
 • Woon oppervlakte: 128 m²
 • Oppvl. gebouwgebonden buitenruimte: 3 m²
 • Oppvl. overige inpandige ruimte: 6 m²
 • Aantal slaapkamer(s): 3
 • Bouwjaar: 1901
Verkocht

 

Locatie

Privacyverklaring | Copyright by Jan Doeksen Makelaars | Created by