>

Formerum 34

8894 KG - Formerum

 

Over Formerum 34

Deze karakteristieke jaren '30 woning is een lust voor het oog voor wie van oorspronkelijke details en sfeer houdt. 

Het betreft een vrijstaande woning op een perceel van 480 m2 met een mooie diepe tuin op het zuiden. De authentieke elementen zoals de hoge plafonds, het glas-in-lood en de paneeldeuren maken deze woning een bijzonder pand. Kortom; een gedateerde woning met potentie! 

De woning bevindt zich aan de doorgaande weg in Formerum, centraal gelegen op het eiland Terschelling. De prachtige bossen, duinen, het Wad en het Noordzeestrand liggen op loop- en fietsafstand, evenals de supermarkt en horecagelegenheden. 

INDELING:

De woning heeft een ruime entree met kleurrijk glas-in-lood rondom de voordeur. Dit zorgt voor een mooie lichtinval en dankzij de brede doorgang en een extra venster is deze hal een prettige binnenkomer. 

Vanuit de hal bereikt men de doorzon woonkamer met erker en een prachtig origineel balkenplafond (afmetingen ca. 8.00 m x 3.58 m). De woonkamer is voorzien van een houten vloer, een stenen schouw en een haard. Aan de achterzijde biedt een tuindeur toegang tot het terras op het zuiden. Leuk detail is het doorgeefluik vanuit de keuken. 

De separate, eenvoudige keuken (afmetingen ca. 2.47 m. x 2.78 m.) is voorzien van mooie diepe inbouwkasten. Het aanrechtblad en de zwart-wit geblokte spoelbakken zijn volledig in stijl. Vanuit de keuken toegang tot de bijkeuken (afmetingen ca. 2.74 m. x 2.85 m.) waar ook de toilet- en de doucheruime zich bevinden. Het terras aan de achterzijde van het huis is ook vanuit de bijkeuken te bereiken. 

Extra opbergruimte wordt geboden door de kelder, waarbij de keldertrap zich achter één van de paneeldeuren in de hal bevindt. Ook de deur naar de oorspronkelijke toiletruimte bevindt zich in de hal. 

1e VERDIEPING:

Middels een vaste trap bereikt men de overloop, waar de kleine dakkapel zorgt voor extra lichtinval en de twee inbouwkasten voor extra opbergruimte. 
- Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer met toegang tot het dakterras (ca. 3.08 m. x 2,20 m.). 
- Het dakterras van ca. 8 m2 is een heerlijk plekje vanwege de ligging op het zuiden. 
- De tweede slaapkamer bevindt zich tevens aan de achterzijde en beschikt over een wastafel  (ca. 4.10 m. x 2.75 m.).
- De derde slaapkamer beslaat de gehele voorzijde van de woning en is voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing, een wastafel en een inbouwkast (ca. 5.06 m. x 3.15 m). 

2e VERDIEPING:

Op dit moment is de zolder over de volledige lengte van de woning ( 8 meter) in gebruik als opbergruimte en biedt het ruimte aan de Cv-installatie. Maar dankzij de nokhoogte van 2.50 m. en de toegang middels vaste trap liggen hier wellicht nog meer mogelijkheden voor de toekomstige bewoners. 

TUIN:

De woning beschikt over een kleine voortuin aan de straatkant en langs de oostzijde van de woning ligt de oprit en heeft men toegang tot de achtertuin. 
De diepe tuin (>. 20 m.) ligt redelijk beschut en is gericht op het zuiden. 
Direct achter de woning is een terras aangelegd. De fruitbomen achter in de tuin geven een mooie uitstraling aan deze overwegend groene tuin. 
De garage is gedateerd en aan onderhoud toe. Wel biedt het met de afmetingen van 7.20 m. x 2.70 m. voldoende mogelijkheden. 

BIJZONDERHEDEN:

De huisvestingsverordening gemeente Terschelling 2019 (laatst gewijzigd oktober 2021) is van toepassing op deze woonruimte. Dit heeft tot gevolg dat de woonruimte alleen voor bewoning in gebruik genomen mag worden als daarvoor een huisvestingsvergunning is verleend. Mensen met economische of maatschappelijke binding aan Terschelling komen met voorrang in aanmerking voor een huisvestingsvergunning. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van de gemeente Terschelling.

- Aanvaarding in overleg
- De aangegeven vraagprijs is indicatief. Na de bezichtigingsronde is er gelegenheid om een schriftelijke bieding uit te brengen. 
- De bezichtigingsronde zal op afspraak plaatsvinden in week 1 van 2022  (3 t/m 8 januari). 

 

Details

 • Soort woning: Eengezinswoning
 • Type woning: Vrijstaand
 • Soort woning: Permanente bewoning
 • Inhoud: 400 m³
 • Perceel grootte: 480 m²
 • Perceel soort: Eigen grond
 • Woon oppervlakte: 100 m²
 • Oppvl. gebouwgebonden buitenruimte: 9 m²
 • Oppvl. overige inpandige ruimte: 12 m²
 • Extern bijgebouw: 19 m²
 • Aantal slaapkamer(s): 3
 • Bouwjaar: 1934
 • Energielabel: G
Verkocht

 

Locatie

Privacyverklaring | Copyright by Jan Doeksen Makelaars | Created by