>

Dorpsstraat 96

8896JH - Hoorn

 

Over Dorpsstraat 96

Te Koop: Statig herenhuis "Huys Ter Schellink"met mogelijkheden voor een B&B en/of groepsaccommodatie. Dit object wordt alleen in combinatie met landhuis " Borndiep" verkocht. De vraagprijs voor het geheel ( beide panden) is € 1.395.000,- K.K. 
Zie ook onze website van Landhuis "Borndiep"

Dit herenhuis bevindt zich aan de rand van het dorp Hoorn met uitzicht op het Hoornse bos. "Huys Ter Schellinck" heeft een ruime besloten tuin met diverse oude bomen en een royaal terras op het zuiden, tevens beschikt dit object over een inpandig beheerders appartement.
"Huys Ter Schellinck" wordt op dit moment geexploiteerd als groepsaccommodatie voor maximaal 22 personen, maar is ook geschikt als B&B. 
Wij kunnen u hierover verder informeren tijdens een bezichtiging.


Volgens het horeca beleid van de Gemeente Terschelling heeft het geheel ( beide panden) een Horeca 3 bestemming: logie verstrekkers met drank/maaltijd verstrekking alleen aan eigen gasten (pension). Zie ook de website van de gemeente Terschelling ( Horeca beleid 2013)

Indeling
Begane grond hoofdgebouw:
Entree/hal deze ruimte is uitgevoerd met een trap naar de eerste verdieping en geeft toegang tot de eetzaal/ lounge ruimte en een sanitaire groep op de begane grond. Daarnaast is er een doorloop naar de keuken die is uitgevoerd met een tweede trap naar de eerste verdieping. 
De royale eetzaal/lounge ruimte is totaal ca. 58 m2., en beschikt over tuindeuren naar het terras op het zuiden. Het plattedak van de eetzaal is uitermate geschikt voor zonnepanelen.
Vanuit de eetzaal is de keuken te bereiken dmv. een verbindingsgang. Deze wordt tevens gebruikt als achteringang voor de bevoorrading. 
De ruime keuken is uitgevoerd met een moderne inbouwkeuken en voorzien van diverse apparatuur zoals: een robuust RVS (6 pitten) gasfornuis met afzuigkap, oven/grill, magnetron, twee vaatwassers, twee koelkasten.
De keuken heeft tevens een deur naar de voormalige woonkamer ( 35m2) die thans in gebruik is als prive hobby/kantoor ruimte.

De aangebouwde was/techniek ruimte is van buitenaf te bereiken, in deze ruimte zijn meerdere HR CV ketels met warmwater voorziening opgesteld en er zijn tevens voorzieningen aanwezig voor twee wasmachines en twee drogers.
Voor de stalling van fietsen en opslag van tuin- en onderhoudsmateriaal is er een aangebouwde berging aanwezig van ca. 20m2.

Tevens is het hoofdgebouw uitgevoerd met diverse vaste kasten voor opslag en een kelder onder de entree/hal. 

Beheerders appartement:
Dit appartement is van buitenaf te bereiken en is voorzien van een living ca. 24m2 met tuindeuren naar het terras op het zuiden en een keukenblok.
Tevens heeft het appartement /twee slaapkamers, een douche/toilet ruimte en een eigen entree/hal. 

Eerste verdieping
De 1e verdieping is uitgevoerd met acht gastenkamers varierend van 1 tot 4 personen. De kamers zijn voorzien van een wastafel en daarnaast zijn er twee kamers voorzien van een eigen douche/toilet ruimte.
Tevens is de eerste verdieping uitgevoerd met een separaat toilet, een separate douche ruimte en een separate badkamer voorzien van wastafel, toilet en ligbad. 

Tweede verdieping
De tweede verdieping is uitgevoerd met totaal vijf gastenkamers varierend van 1 tot 2 personen. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel.
Tevens is de tweede verdieping uitgevoerd met separate toilet ruimte.

Tuin
"Huys Ter Schellinck" heeft een mooie beschutte tuin met diverse oude bomen en ruim terras op het zuiden. 

Bijzonderheden
Dit object wordt verwarmd door middel van radiatoren en meerdere HR combiketels, die zijn opgesteld in de was/techniek ruimte op de begane grond.
Conform de eisen is in het gebouw een brandmeldinstallatie en een vluchtwegbewijzering aanwezig. Daarnaast zijn er diverse brandslanghaspels en brandblussers aanwezig. 
De gevelkozijnen zijn uitgevoerd in hout, voor het grootste gedeelte met enkel glas. De dakbedekking (platdak) van de eetzaal is in 2006 vervangen en tevens van dakisolatie voorzien.

De reeds verhuurde perioden dienen door de koper gerespecteerd te worden, daarnaast is de overname van de inventaris is bespreekbaar.

Kijk ook op de eigen website van "Huys Ter Schellinck"  www.vakantiehuishurenopterschelling.nl

 

Details

 • Soort woning: Herenhuis
 • Type woning: Vrijstaand
 • Soort woning: Logies/permanente bewoning
 • Inhoud: 1325 m³
 • Perceel grootte: 2941 m²
 • Perceel soort: Eigen grond
 • Woon oppervlakte: 387 m²
 • Oppvl. overige inpandige ruimte: 30 m²
 • Aantal slaapkamer(s): 13
 • Bouwjaar: 1935
 • Energielabel: G
Verkocht

 

Locatie

Privacyverklaring | Copyright by Jan Doeksen Makelaars | Created by